CURS BUCATAR

Tipul programului

Calificare

Conditii de acces

Invatamant obligatoriu

Certificatul obtinut

Certificat de calificare

Cod COR

5122.2.1

Tarif curs

950 lei/persoana

Descrierea ocupatiei:

Bucatarul realizeaza preparate culinare dupa diferite retete care sa satisfaca exigentele consumatorilor. In acest scop, el se ocupa de pregatirea produselor alimentare pentru gatit. Masoara cantitatile necesare, le amesteca progresiv conform retetei, le pune la dospit, fermentat, copt sau fiert. Dupa ce preparatele culinare au fost pregatite, urmeaza impartirea lor in portii.
Bucatarul utilizeaza in activitatea sa diferite produse alimentare, unelte si masini cu ajutorul carora transforma alimentele in preparate culinare. Ca unelte si masini utilizate mai frecvent pot fi enumerate: cutite, satarul, robotul de bucatarie, masini de curatat si de taiat zarzavat, masini de tocat, masini de amestecat, friteuza, cuptoare clasice sau cu microunde, agregate frigorifice.

Dosarul de inscriere la curs contine:

  • Copie cartea de identitate
  • Copie ultima diploma de studii
  • Copie certificat nastere+casatorie (in cazul schimbarii numelui)

Certificare curs:

Absolventii cursurilor primesc CERTIFICAT DE CALIFICARE PROFESIONALA recunoscut la nivel national de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei. Prin apostilare, certificatul este recunoscut si la nivel european.

Beneficii participare la curs:

  • Curs acreditat de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari
  • Certificat de calificare profesionala recunoscut national si international
  • Lectori certificati si cu o vasta experienta in domeniul predat
  • Stagiu de practica asigurat la parteneri de prestigiu
  • Acces la sali de curs si echipamente moderne
  • Tarif de participare la curs avantajos