CURS COFETAR-PATISER

Tipul programului

Calificare

Conditii de acces

Invatamant obligatoriu

Certificatul obtinut

Certificat de calificare

Cod COR

741221

Tarif curs

950 lei/persoana

Descrierea ocupatiei:

Patiserul/cofetarul prepara in laborator sau in unitatile industrializate, produsele de patiserie/cofetarie in vederea comercializarii. Dupa ce receptioneaza (cantitativ si calitativ) materiile prime si auxiliare, le depoziteaza si le conserva pana la introducerea in fabricatie. Apoi sorteaza, curata, cerne si dozeaza materiile prime, dupa care urmeaza prepararea aluaturilor, cremelor si compozitiilor; dupa aceasta etapa, se trece la modelarea si coacerea preparatelor, umplerea si asamblarea produselor de patiserie/cofetarie. Ultima parte a muncii patiserului/cofetarului consta in finisarea produselor, glasarea si decorarea lor. Utilizeaza dispozitive de incalzire si coacere (cuptoare, etuve, boilere) masini de preparat si fabricat (malaxoare, laminor, dozatoare automate), echipamente frigorifice (frigidere, vitrine frigorifice, dulapuri si camere frigorifice) si alte ustensile cum ar fi: forme pentru decor, trusa de sprituit, diverse vase, site, unelte, dulapuri, cantare, cazane, tavi etc.

Dosarul de inscriere la curs contine:

  • Copie cartea de identitate
  • Copie ultima diploma de studii
  • Copie certificat nastere+casatorie (in cazul schimbarii numelui)

Certificare curs:

Absolventii cursurilor primesc CERTIFICAT DE CALIFICARE PROFESIONALA recunoscut la nivel national de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei. Prin apostilare, certificatul este recunoscut si la nivel european.

Beneficii participare la curs:

  • Curs acreditat de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari
  • Certificat de calificare profesionala recunoscut national si international
  • Lectori certificati si cu o vasta experienta in domeniul predat
  • Stagiu de practica asigurat la parteneri de prestigiu
  • Acces la sali de curs si echipamente moderne
  • Tarif de participare la curs avantajos